Een aangepaste auto met handgas of rem, zo is het realiseerbaar

Het kan zijn dat nu niet genoeg kracht in uw benen heeft of geen beenfunctie. Maar wil je alsnog de weg op? Dan is een auto met een aangepaste handgas/rem de geschikte oplossing. 

Een auto met handbediening

Om een auto met handbediening rijklaar te maken, moet er een handbedrijfsrem met segmentgas aan het stuur gemonteerd worden. Door deze aanpassing kunt u met uw handen remmen en gas geven. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat u geen last heeft van de originele gas- en rempedalen. Dit kan gerealiseerd door de pedalen zo te maken dat ze ingeklapt kunnen worden. U moet wel opletten, de meeste aanpassingen mogen alleen gebruikt worden als er een CBR-code op uw rijbewijs staat vermeld. Het aanvragen en vinden van autoaanpassingen kan ingewikkeld zijn. Het is dan ook verstandig om hier hulp en advies over te vragen. 

Waar kan je een aangepaste auto laten realiseren? 

Als u vanwege lichamelijke beperkingen een auto met handbediening wenst, kunt u terecht bij Maijers Techniek. Zij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van auto’s. In veel gevallen passen zij dan ook auto’s aan voor mindervaliden. alle aanpassingen aan de auto worden getest door de RDW en worden daarnaast voorzien van  een RDW goedkeuring. Hierdoor weet je dat je veilig de weg op kan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *