Hoe kan ik een auto importeren vanuit België?

Het importeren van een auto uit België hoeft niet per se heel erg ingewikkeld te zijn. Tegenwoordig importeren veel mensen auto’s naar Nederland, omdat een nieuwe auto moeilijk te vinden is op de Nederlandse markt. Het importeren van auto´s uit Duitsland deden mensen bijvoorbeeld ook al, naast Het importeren van een auto uit België. Bovendien heeft een Belgische auto op zichzelf al een aantal voordelen! Hoe kan je dus een auto importeren vanuit België? Wat heb je hiervoor nodig? Het importeren van een auto uit België doe met je de volgende tips die wij je geven.

Wat je moet weten over het importeren van een auto vanuit België

Waarschijnlijk wist je zelf al dat Belgische autoprijzen stukken lager zijn in Nederland. Dit betekent echter niet dat dat ook geldt voor het gehele invoerproces. Er komen namelijk extra kosten bij kijken als het gaat om de auto import naar Nederland. Het importeren van auto´s uit Duitsland kan zelfs ook net zo prijzig uitkomen!  De BPM is daarin de grootste kostenpost, wat ook niet een vast tarief is. Dit wordt vastgesteld op verschillende manieren en uiteindelijk is er maar één manier de voordeligste voor jouw Belgische import auto.

Daarnaast krijg je natuurlijk ook nog eens te maken met kosten voor het invoeren en transport. Wil je een compleet kostenoverzicht ontvangen inclusief BPM berekening? Bij verschillende importbedrijven kun je een kostenberekening aanvragen als je hier zelf niet uitkomt. 

Dit heb je nodig voor het importeren

Het importeren van auto´s uit Duitsland en België vereist een aantal documenten van de klant. Wanneer je een auto importeert uit België, heb je namelijk de volgende documenten nodig: kentekenbewijs, keuringsbewijs, factuur of koopovereenkomst, CVO en nog andere documenten (afhankelijk van de situatie). Vergeet ook niet om een technische keuring uit te voeren voordat je de auto aanschaft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *