De veiligste auto’s om te importeren

Euro NCAP (European New Car Assessment Program) is de organisatie die nieuwe auto’s aan crashtests onderwerpt. Het gebruikt een sterrenscore om de veiligheid van nieuwe modellen te beoordelen, maar het geeft ook aparte ratings voor de bescherming van volwassenen, de bescherming van kinderen, de bescherming van kwetsbare weggebruikers en veiligheidsondersteunende systemen. Door het gemiddelde van deze beoordelingen te nemen, kunt u zien welke auto’s in het algemeen het veiligst zijn.

Recent heeft Euro NCAP zijn botsproeven bijgewerkt om een frontale botsing met een andere auto te simuleren en te beoordelen hoe goed de testauto de inzittenden van beide voertuigen isoleert.

Een andere nieuwe test simuleert een zijdelingse botsing aan de passagierszijde en meet de kans op een botsing tussen inzittenden voorin en de bestuurder en de kans op letsel.

Ook de manier waarop de effectiviteit van automatische noodremsystemen en systemen die controleren hoe alert de bestuurder is, wordt getest, is herzien, terwijl bij een andere nieuwe beoordeling rekening wordt gehouden met de veiligheid na een botsing. Hierbij worden de noodoproepsystemen van de auto getest, evenals hoe gemakkelijk het is om een slachtoffer uit de auto te halen en de kwaliteit van de informatie die beschikbaar is om hulpdiensten te helpen die ter plaatse komen.

1. Subaru Outback

De Subaru Outback behaalde een aantal indrukwekkende ratings in alle categorieën, vooral in de categorie veiligheidsassistentie waar hij 95% scoorde – een van de beste resultaten in 2021. De score voor volwassenen en kinderen bedroeg respectievelijk 88% en 89%, waarmee dit een van de veiligste gezinsvriendelijke auto’s op de weg is.

Lees tip:  De indoorspeeltuin, de ideale plek voor kinderfeestjes

2. Polestar 2

De Polestar 2 EV presteerde consistent goed over de hele linie, met scores van 80% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers en een indrukwekkende 86% voor de categorie veiligheidsassistentie. Nog beter zijn de scores voor de bescherming van de inzittenden: de veiligheid van volwassenen wordt beoordeeld met 93%, en ouders zullen zeer tevreden zijn met de beoordeling van 89% voor de bescherming van kinderen.

3. Genesis G80

Het merk Genesis is nieuw op de Britse markt en de G80 luxueuze berline maakt meteen indruk met een algemene score van 5 sterren. Het resultaat van 91% voor volwassen inzittenden is bijzonder indrukwekkend, net als de score van 87% voor kinderen.

De G80 blinkt uit als het gaat om veiligheidsassistentie, met een score van 91% in deze categorie en de hoogste score ‘goed’ in alle subcategorieën. De basis Genesis G80 zit boordevol geweldige functies en kost minder dan 38.000, waardoor het een hoogwaardig alternatief is voor het Duitse aanbod in de klasse van middelgrote luxe sedans.

4. Volkswagen ID4

De Volkswagen ID4 is een geavanceerde EV die heeft bewezen een van de veiligste auto’s op de weg te zijn in 2021. Met een score van 93% voor de bescherming van volwassen inzittenden en 89% voor de bescherming van kinderen, is de ID4 een geweldige keuze voor gezinnen. Kwetsbare weggebruikers komen redelijk aan hun trekken met een veiligheidsscore van 76%.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Een aantal hoogtechnologische veiligheidssystemen helpen de Volkswagen ID4 ook om een indrukwekkende 85% te scoren in de categorie veiligheidsassistentie. Dit is een indrukwekkende prestatie voor VW’s tweede volledig elektrische auto. De ID4 is een geweldige gezinsvriendelijke SUV die aangenaam is om in te rijden, maar u kunt misschien beter kijken naar de sportieve ID4 GTX als u een meer opwindende exterieurstyling wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *