Hoe maak je de kans op auto-inbraak zo klein mogelijk?

Je bent op een feestje en hebt je auto geparkeerd achter in een steegje. Hmm je twijfelt of dat nou wel zo’n goed idee was. Een donker steegje waar niet veel mensen komen, straks breekt er nog iemand in. Had je wel een extra autosleutel laten maken? Voor het geval dat je zo misschien je sleutels kwijt raakt. Daar vrees je echter niet zoveel voor. Je bent banger voor eventuele inbraak. Hoe maak je in het vervolg de kans op auto-inbraak zo klein mogelijk?

Waardevolle voorwerpen

De belangrijkste tip van allemaal. Bewaar geen waardevolle voorwerpen in je auto! Voordat iemand jouw auto uitkiest om in te breken kijken zij wat er te halen valt. Als inbrekers een prachtige radio zien of een tas van het merk Michael Kors krijgen zij het gevoel dat er veel te halen valt. Als je waardevolle spullen hebt in de auto die je niet met je mee kan nemen verberg deze voorwerpen dan. Schuif je tas onder je stoel en haal je radio uit je auto. Neem je radio desnoods met je mee en als dat niet kan verberg hem dan ergens. Verberg je radio vooral niet in je dashboard. Waarom niet? Dat lees je bij de volgende tip.

Dashboard

Een tactiek die je kan toepassen is het open achterlaten van jouw dashboardkastje. Zoals ik eerder al aangaf checken de inbrekers eerst naar wat hun buit kan zijn. Als je een iets luxere auto hebt gaan inbrekers er sneller vanuit dat je meer te bieden hebt voor hun en vast wel prijzige spullen bewaart in je auto. Op het moment dat je je dashboardkastje open laat staan zien zij in een oogopslag dat je niks hebt in je dashboard. De kans bestaat dat de inbrekers dan afzien van het inbreken in jouw auto omdat zij van te voren al weten dat er bijvoorbeeld niets verborgen zit in het dashboardkastje.

Lees tip:  SUBARU INTRODUCEERT REAR SEAT REMINDER

Afsluiten

Sluit altijd jouw auto goed af! Check voordat je uit je auto stapt of al je ramen volledig dicht zijn. Het kleinste spleetje kan het inbreken vergemakkelijken. Wanneer je gezien hebt dat al je ramen dicht zijn vergrendel je je auto. Controleer of de deuren daadwerkelijk nu op slot zitten. Naast de deuren ga je ook na of het kofferklep vergrendelt is. Voordat je dan weggaat kijk je nog even snel je auto in om te kijken of niet iets waardevols vergeten bent in de auto.

Alle tips

Hoe vermijd of verklein je de kans op auto inbraak? Dat doe je door niks waardevols in het zicht van de inbrekers te laten. Haal alle waardevolle spullen weg uit de auto of berg ze goed op. Berg ze niet op in het dashboardkastje en houdt die het liefst open. Op deze manier zien inbrekers dat er niet veel te halen valt. Hierna controleer je of alle ramen dicht zijn en de auto volledig vergrendeld is. Zo ja dan kan je met een iets beter gevoel je auto achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *