Op vakantie met een baby

Op vakantie gaan met een baby is prima te doen. Het is misschien even wennen en plannen. Je kunt namelijk niet de eerste en de beste lastminute boeken die je tegenkomt. Ook de bagage is iets om meer over na te denken. Maar met een goede voorbereiding komt het allemaal goed. Wij geven je tips wat te doen.

Even wennen

Een vakantie met je baby vergt heel wat meer denkwerk en een goede voorbereiding. Je wilt natuurlijk niks belangrijks vergeten. Voor een baby is het namelijk allemaal maar moeilijk te bevatten. Alles wat vertrouwd is gaat weg en wordt vervangen door een nieuwe omgeving. De kleine zal hier wel even aan moeten wennen. Neem hier de tijd voor en doe de eerste paar dagen rustig aan.

Vakantieland

Waar ga je naartoe? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Voor een baby zijn bepaalde dingen belangrijk. Hygiëne, kwaliteit van de gezondheidszorg, en de aanwezigheid van degelijke basisvoorzieningen en infrastructuur. Een land of eiland waar malaria voorkomt is bijvoorbeeld niet aan te raden om met een baby naartoe te gaan. Daarnaast kunnen baby’s minder goed tegen warmte. Een zonneoord of vakantie op grote hoogte is niet echt fijn voor een klein kindje.

Op reis met de auto

Veel kersverse ouders kiezen ervoor om niet te gaan vliegen, maar zelf met de auto op vakantie te gaan. Dit is niet zo gek, je hebt dan alles zelf in de hand. Als je met de auto op vakantie gaat zorg dan dat je 1,5 uur tot maximaal 2 uur achter elkaar rijd. Dat geeft je kindje even de tijd om zich te bewegen en houd hij het daarna weer vol in de auto. Zorg daarnaast natuurlijk voor een goede autostoel. Voor een kindje is er namelijk een aangepaste autostoel die zorgt voor meer veiligheid en comfort. Als laatste is het belangrijk om de airco niet op de hoogste stand te zetten in de auto. Dan kan je kindje kouvatten. Mocht je hier allemaal al aan hebben gedacht? Dan ben je helemaal klaar voor een welverdiende vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *