Veiligheid in de auto

Veiligheid in de auto: waar moet je op letten?

Heb je kinderen en ben je op zoek naar een auto die zo veilig mogelijk is? Dit kan nogal een zoektocht worden. Veel auto’s worden gebouwd om een zo mooi en strak mogelijk design te hebben, maar veiligheid wordt nogal eens achterwege gelaten. Met onderstaande tips weet je precies waar je op moet letten als je een nieuwe of tweedehands auto gaat kopen.

Veiligheid in alle weersomstandigheden

Als je een auto gaat kopen is het belangrijk om altijd te checken wat voor banden er onder de auto zitten. Dit kunnen verschillende types zijn, maar de vier seizoenen banden zijn vaak erg veilig. Als je deze banden niet hebt, is het belangrijk om in de winter winterbanden onder de auto te hebben. Alhoewel het niet vaak sneeuwt in Nederland, is extra grip in de winter nooit mis.

Kentekencheck bij tweedehands auto’s

Als je een tweedehands auto gaat kopen, kun je het best altijd eerst een kenteken check uitvoeren. Door deze kenteken check kom je achter specifieke waardes van de auto en kun je onder andere de geschiedenis van schade inzien. Zo voorkom je een miskoop en creëer je een veilige situatie voor jou én je kinderen.

De dagwaarde van jouw nieuwe auto

Ga je een auto kopen en wil je er zeker van zijn dat jij niet wordt afgezet? Dan is het altijd een goed idee om de dagwaarde van de auto te checken voordat je deze aanschaft. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor jouw nieuwe auto en kun je het geld dat je bespaard in nieuwe spullen voor je kinderen steken: een win-win situatie dus!

Lees tip:  Op zoek naar een gezinsauto? Let op de volgende punten

Veilige auto’s

Ieder jaar wordt er een lijst opgesteld met de meest veilige auto’s. Deze lijst wordt samengesteld op basis van bepaalde testen en data. Wij hebben een lijst opgesteld met veilige stadsauto’s waar jij en je kinderen met een gerust hart van A naar B kunnen rijden:

  • Peugeot 107
  • Nissan Micra
  • Volkswagen UP!
  • Renault Twingo

Natuurlijk zijn er nog veel meer veilige auto’s op de markt. Wat wordt er eigenlijk bedoeld met een veilige auto? Een veilige auto wordt door velen gezien als een voertuig die zo min mogelijk schade krijgt als er een ongeluk gebeurd. Vaak zijn de snelle, duurdere auto’s er op gebouwd om zo mooi mogelijk te zijn, terwijl er genoeg familie auto’s gebouwd worden die juist op veiligheid gericht zijn.

Belangrijke punten bij de aanschaf van een auto

Naast veiligheid zijn er natuurlijk overige belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een auto. Zo zul je ten eerste moeten kijken of de auto groot genoeg is voor jou en je gezin. Hiernaast wil je natuurlijk de keuze maken tussen een automaat of een schakelbak: de voorkeur is aan jou! Heb je al een bepaalde kleur in gedachten? Ook dan kun je hier op filteren. Naast deze factoren is het van belang om te kijken of de auto wel APK gekeurd is. Is dit niet het geval, dan kun je deze auto beter overslaan. Je weet immers nooit wat voor kosten er nog bij kunnen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *