Je bedrijfsauto verzekeren? Zo pak je dat aan

Wanneer je een voertuig met een grijs kenteken hebt en op zoek bent naar de beste verzekering, weet je het vast al: de zoektocht is niet altijd makkelijk. De ene verzekeraar wil voertuigen met een grijs kenteken niet verzekeren, de ander rekent er een hoge prijs voor. Hoe vind je de beste verzekeraar voor je grijze kenteken?

Selecteren van juiste dekking

Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars die een grijs kenteken verzekeren, en kun je die met handige tools van elkaar onderscheiden. Zo staan bijvoorbeeld meteen de premies, verschillende dekkingen en polisvoorwaarden in één overzicht. Je verzekering valt of staat in eerste instantie met je dekking, en daarbij kan je kiezen uit drie varianten: de WA Beperkt Casco (de basisdekking), de WA Beperkt Casco (de populairste van de drie) en de WA Casco (de dekking waarbij je echt alle risico’s ondervangt). Welke dekking je kiest, bepaalt welke hulp je kan verwachten bij schade. Een zakelijke autoverzekering vergelijken is dus zeker voor het type dekking al cruciaal.


Verschillende voorwaarden

We zeiden het al: de polisvoorwaarden zijn ook bij elke verzekeraar anders. Algemene voorwaarden zijn in elk geval dat je auto moet zijn ingericht voor goederenvervoer. Dat zie je terug in de vaste, vlakke vloer in de laadruimte van je bestelwagen. Je mag daar dus ook geen zitplaatsen inzetten; het mag alleen plaats bieden aan verfblikken, gereedschap en materialen. En dan ook niet altijd tot de nok vol, want in totaal mogen de auto en de inhoud daarvan niet meer dan 3500 kilo wegen.

Lees tip:  Veiligheid in de auto: tips om veilig te rijden en ongelukken te voorkomen

Aantal auto’s

In je keuze voor een verzekeraar speelt ook het aantal auto’s met grijs kenteken een grote rol. Zoek je naar een verzekering voor meer dan vijf grijze kentekens, of heb je binnenkort meer dan vijf soorten bedrijfswagens? Grote kans dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde wagenparkverzekering. Meestal krijg je dan te maken met andere tarieven, en daarbij is natuurlijk best wat maatwerk nodig. Tot een wagenparkverzekering behoren voertuigen als de bedrijfsauto, vrachtwagens, bedrijfsbussen, trailers, werkmaterieel en aanhangers.

Om extra alert op te zijn

Sluit je een premie rechtstreeks bij de verzekeraar af, is dat niet alleen de risicopremie. Je risicopremie heb je namelijk alleen om schade te betalen. De vuistregel is daarbij dat hoe risicovoller de investering in bepaalde aandelen is, hoe hoger de risicopremie wordt. Van de hele premie in totaal worden dan ook andere kosten betaald. De huur van het bedrijfspand bijvoorbeeld, de kosten van het reclamebureau, maar ook je polisadministratie. Dat is dus de helft van je premie, dus dat maakt nogal verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *